Cv-installaties

De specialist in cv-installaties.

NIMIT is jouw installateur

Cv-ketel

Cv-ketel bijvullen

Wat heb je nodig?

  • Een doekje
  • Een emmer
  • Een vulslang
  • Eventueel een waterpomptang

Stap 1: Cv-ketel laten afkoelen

Zet de thermostaat uit en wacht ongeveer een kwartiertje totdat de cv-ketel maximaal 40°C aangeeft.

Let op: als je het koud water in een hete ketel laat stromen kan de ketel barsten.

Stap 2: Radiator knoppen

Controleer of alle radiatorknoppen open staan. Zo niet? Zet dan alle radiatorknopen open.

Stap 3: Cv-ketel uitschakelen

Voor de wat oudere cv-ketels met analoge drukmeter onder ons, haal de stekker uit het stopcontact.

Bij nieuwe cv-ketels met digitale drukmeter, laat de stekker in het stopcontact zitten. Kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw cv-ketel hoe je in het bijvulprogamma komt.

Stap 4: Vulslang aansluiten

Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan.

Stap 5: Slang vullen

Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan. Draai de koudwaterkraan iets open. Sluit de kraan als de slang helemaal is gevuld.

Stap 6: Slang aansluiten op vulkraan van cv-ketel

Sluit de slang aan op de vulkraan. Deze zit meestal bij een radiator, in de keuken, badkamer
of direct op de ketel.

Stap 7: Vulkraan open draaien

Draai eerst de waterkraan open. Draai daarna de vulkraan open met de vulkraansleutel.
Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

Stap 8: Cv-ketel vullen en waterkraan weer sluiten

Sluit de vulkraan zodra de (mano) meter tussen 1,5 en 2 bar staat. Sluit de waterkraan en koppel de slang af.
Gebruik een teil of dweil om water uit de slang op te vangen.

Stap 9: Cv-ketel aansluiten en thermostaat opnieuw instellen

Steek de stekker van de cv ketel weer in het stopcontact. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

Is jouw cv-installatie aan vervanging toe of wil jij jouw bestaande installatie aanpassen of uitbreiden? Wij kunnen ons voorstellen dat het een ingewikkelde keuze is om een nieuwe warmteoplossing aan te schaffen. Wanneer je een nieuwe cv-installatie aanschaft wil je natuurlijk dat alles rondom de installatie goed verloopt. Daarom informeren wij jou graag over de mogelijkheden van jouw centrale verwarming. Als cv-installatie specialist dragen wij zorg voor een energiezuinige, efficiënte cv-installatie in jouw nieuwbouwhuis of bestaande woning.

Waarom een cv-ketel vervangen?
Een oude ketel vervangen kent veel voordelen. Een spiksplinternieuwe cv-installatie is voorzien van de nieuwste technologieën, hij zal energiezuiniger zijn en je kunt er weer jaren mee vooruit.

Wanneer moet je de cv-ketel vervangen?
Vooral als je een oude cv-ketel hebt kun je flink bezuinigen op energiekosten. Nieuwe HR-ketels zijn aanzienlijk zuiniger in verbruik, dan oudere uitvoeringen. Dit is natuurlijk logisch door de jaren heen hebben er meerdere innovaties plaatsgevonden ook bij ketels. Het verschil tussen een cv-ketel op leeftijd en een nieuwe, kan wel tot 25% verschillen.

Je wilt gebruik maken van een optimaal rendement.
Wij vinden het belangrijk om het vermogen van een cv-ketel af te stemmen op de wensen en situatie van de klant. Op deze manier zal de gebruiker het zuinigst kunnen stoken en daardoor een optimaal rendement hieruit kunnen halen.

Je wilt een cv-ketel die voorzien is van de laatste technologieën.
Tegenwoordig zijn de voorzieningen voor warmwater en verwarming zeer gewijzigd. Het is niet alleen gemakkelijker geworden om je huis sneller te voorzien van warmte, maar ook energie besparen. Zo kent de technologie in ketels vele ontwikkelingen. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om bijvoorbeeld je cv-ketel op afstand te bedienen met je telefoon of tablet. De techniek heeft niet stil gestaan en jij kunt daar volop van profiteren.

Als jouw ketel meer dan 15 jaar oud is of regelmatig in storing valt.
De gemiddelde levensduur van een cv-ketel ligt gemiddeld tussen de 12 tot 15 jaar. Natuurlijk zijn er wel eens ketels die langer mee zullen gaan, maar over het algemeen, hoe ouder de ketel wordt, hoe groter de kans op storingen.

Herken jij één van bovenstaande situaties? Het is écht van belang om je ketel op tijd te vervangen. Neem het risico niet om zonder verwarming en warm water te zitten en denk er eens over na om je cv-ketel te vangen.

Een cv-installatie is een grote investering, waar je vele jaren van wil genieten. Daarom is het van belang om jezelf goed te laten informeren. Heb jij interesse in de aanleg van de cv-installatie? Vraag hier een offerte aan voor jouw cv-ketel.

Radiatoren

Radiatoren ontluchten

Wat heb je nodig?

  • Een ontluchtingssleuteltje
  • Een vaat- of theedoekje

Stap 1: Radiatoren opendraaien

Draai de kranen van alle radiatoren – dus de afzonderlijke verwarmingenin – helemaal open.

Stap 2: Zet de thermostaat hoog (25 graden)

Stap 3: Zet de thermostaat na 10 minuten zo laag mogelijk

Stap 4: Draai na nog eens 10 minuten de radiatorkranen dicht

Stap 5: Radiator voor radiator

Doe per radiator het volgende (en begin bij de laagste in het huis). Zoek het ontluchtingskraantje op (dit zit dicht bij de draaiknop van de radiator, het is het ‘uitsteeksel’ waar het ontluchtingssleuteltje in past).

– Houd het doekje tegen het kraantje aan;
– Draai het kraantje voorzichtig open;
– Laat de lucht ontsnappen. Wanneer er water uit komt, draai je het weer dicht;
– Draai het kraantje dicht wanneer er geen lucht meer uit komt;
– Zet de thermostaat op gewenste temperatuur;
– Draai radiatorkraan weer open.

Stap 6: Controle

Controleer of de druk in de cv-installatie tussen de 1,5 en 2 bar ligt. Is de druk te laag? Dan moet je bijvullen met water.

Lukt het niet? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

De tijd dat radiatoren enkel voor warmte zorgden ligt ver achter ons. Vandaag de dag is het design minstens zo belangrijk. Het wordt tegenwoordig zelfs als interieurobject gezien. Op basis van jouw wensen, afmetingen en warmtevermogen stel jij jouw verwarming samen.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende uitvoeringen van radiatoren. Paneelradiatoren zijn de meest voorkomende en de meest gebruikte radiatoren.

Thermostaat

Het is van belang om zorgvuldig na te gaan welke thermostaat past bij jouw wensen, maar bovenal bij jouw cv-ketel. Er zijn veel verschillende thermostaten zoals een kamerthermostaat, een klokthermostaat, een zoneregeling thermostaat, een draadloze thermostaat, maar ook een slimme thermostaat.

Zoneregeling thermostaat
Wil jij de temperatuur instellen per ruimte of kamer? Dat kan allemaal met de zoneregeling thermostaat. Een zoneregeling heeft per ruimte een slimme radiatorknop. Deze slimme radiatorknop geeft de ruimtetemperatuur weer en communiceert met de slimme thermostaat. Je kan met je smartphone eenvoudig per ruimte een klokprogramma instellen of handmatig de temperatuur wijzigen.

Klokthermostaat
Besparen op je stookkosten en wil je niet veel omkijken naar jouw verwarming? De klokthermostaat regelt het voor je. De klokthermostaat is programmeerbaar. Je kan zelf instellen op welke dag het huis warm moet zijn. Ook stel je in wanneer je geen warmtebehoefte meer hebt.

Kamerthermostaten
De kamerthermostaat wordt vandaag de dag steeds minder gebruikt. Met deze thermostaat kun je alleen de temperatuur aanpassen. Deze thermostaat kun je handmatig bedienen en is makkelijk in gebruik.

Draadloze thermostaten
Een draadloze thermostaat wordt niet direct verbonden aan de cv-ketel. Hierbij komt een ketelmodule aan te pas. De draadloze kamerthermostaat is daardoor te plaatsen op elke willekeurige plek in huis.

Vloerverwarming

Vloerverwarming kent veel voordelen. Het gaat hierbij om verwarmingselementen onder het vloeroppervlak, die de kamer efficiënt zal verwarmen.

  • Gelijkmatige verdeling van de warmte, dus prettige temperatuur.
  • Lager energieverbruik in combinatie met isolatie, daardoor kostenbesparend.
  • In bepaalde gevallen geen radiatoren of andere verwarmingselementen meer nodig.
  • Gezonder, omdat er minder stof in de lucht zit dankzij goede regulatie van de warmte.
  • Waardeverhoging voor je huis. Je krijgt namelijk een gunstiger energielabel.
  • Veilig, want geen kind kan zich meer branden aan hete radiatoren.

Warmtepomp

Klinkt verduurzamen en besparen jou als muziek in de oren oftewel ben jij klaar voor de toekomst? Met een warmtepomp bespaar jij niet alleen op je energierekening, maar je verlaagt ook nog eens de CO2-uitstoot. Een hybride warmtepomp is een duurzaam alternatief voor voor jouw huidige cv-ketel.

Onze werkwijze

Samen ontwerpen we jouw ideale situatie.

De adviesfase is een van de belangrijkste fases. Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen we niet alleen aan jouw wensen voldoen, maar kunnen we je ook deskundig begeleiden bij het maken van keuzes.

01

Wij gaan aan de slag met jouw waardevolle installatie.

Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de installatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd in overleg met jou. Op deze manier heb jij hier zo min mogelijk hinder door.

02

De oplevering vindt plaats.

Je bent verzekert van een betrouwbare, efficiënte en veilige werking van jouw installatie. Bij oplevering is jouw volledige installatie vakkundig volgens de veiligheidsnormen gemonteerd.

03