Gasinstallaties

De specialist in gasinstallaties.

NIMIT is jouw installateur

Gasinstallaties

Hoe herken je een gaslucht en wat doe je er aan?

Volgens schattingen zijn er duizenden woningen met een kleine, gaslekkage. Een lekkende gasleiding wordt namelijk lang niet altijd opgemerkt. Een lekkage van het gas is zeer gevaarlijk, waarbij je gevaar kunt lopen. Het is dus belangrijk om te weten hoe je een gaslek herkent.

Hoe herken ik een gaslek?
Zodra je gas begint te ruiken is de concentratie gas in de lucht ongeveer 1 procent. Explosiegevaar is er dan nog niet. Gelukkig ben je dan tijdig gewaarschuwd, onderneem dan wel direct maatregelen. Het kan ook zijn dat er een kleine gaslek is, maar dat je het nog niet ruikt, doordat de ruimte goed geventileerd is. Naast gasmelders is het ook belangrijk om te weten hoe joe een gaslek opspoort. Het kan bijvoorbeeld met zeepsop.

  1. Neem wat afwasmiddel en meng dit aan met water, zodat er schuim ontstaat.
  2. Het schuim smeer je op de gasleiding en de koppeling.
  3. Als het schuim gaat bubbelen, dan weet je dat er een lek zit.

Wij verzorgen de aanleg, de uitbreiding en het onderhoud van allerlei gasinstallaties. Gas is in Nederland één van de meest gebruikte toepassingen. Het is zeer belangrijk dat gasinstallaties veilig aangelegd worden en volgens de geldende normen en voorschriften wordt aangelegd. Twijfel niet om jouw gasinstallatie te laten leggen door een vakkundig, maar bovenal professioneel bedrijf, die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van gasinstallaties.

Als eigenaar van jouw woning ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid van de gasinstallatie van jouw huis. Het onderhouden en het laten controleren van deze installatie is dan ook geen overbodige luxe. Onze vakmannen adviseren jou graag en hebben verstand van zaken. Zij weten welke eisen en normen van belang zijn bij het aanleggen van een gasinstallatie. Wij geven jou graag advies over welke gasinstallatie het beste past bij jouw situatie.

Gas-ketelwet

In het jaar van 2020, op 1 oktober is er besluit gedaan over de gasketelwet, deze zal onlangs gewijzigd worden. Vanaf 1 april 2022 moeten bedrijven gecertificeerd zijn om gasinstallaties aan te leggen. Het zelf sleutelen of bestaande kennis van jou zelf zijn werk te laten doen, is uit den boze.

Koolmonoxidevergiftiging is een oorzaak van de aanpassingen van deze wet. De afgelopen jaren zijn er teveel mensen ziek of zelfs overleden aan koolmonoxidevergiftiging. De helft van deze vergiftigingen worden veroorzaakt door cv-installaties.

Koolmonoxide

Koolstofmonoxide

Koolstofmonoxide
Naast een lekkage van een gasleiding, gebeuren er steeds vaker ongelukken met koolmonoxide. Een cv-ketel bevat koolmonoxide en dat kan niet alleen vrij komen met brand, maar ook bij een slecht onderhouden cv-ketel. Deze giftige gassen zijn geurloos, smaakloos en reukloos wat het dusdanig gevaarlijk maakt. Wij raden het dan ook te allen tijde aan om een koolstofmonoxide melder te plaatsen.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten geen gevaar lopen voor bijvoorbeeld deze giftige stoffen. Daarom plaatsen wij altijd bij de plaatsing van een cv-ketel een koolmonoxidemelder van Retwist. Deze melder is de veiligste oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging.

Koolmonoxide is een veel voorkomend probleem, wat zeer onderschat wordt. Het probleem kan zich voordoen doormiddel van een verkeerd geïnstalleerd, onjuist afgestelde of kapotte gasinstallatie. Zelfs gloednieuwe installaties kunnen voor koolmonoxide zorgen. Het is dan ook belangrijk om te weten dat wanneer de cv-ketel vervangen wordt, ook het complete rookgasafvoerkanaal vernieuwd zou moeten worden.

Het inademen van lage koolmonoxide is heel erg slecht voor je gezondheid. De koolmonoxide zie, hoor, proef of ruik je niet je kunt er dus ook moeilijk op anticiperen. Daarom adviseren wij naast een brandmelder op vrijwel iedere kamer óók een koolmonoxidemelder te plaatsen. Bij iedere cv-ketel vervanging plaatsen wij standaard een Retwist. Een Retwist is het enige apparaat dat jou zal helpen bij het schakelen in situaties zoals deze.

Het belang van een goede gasinstallatie

Gas wordt vaak gebruikt voor het verwarmen van water, bij het verwarmen van de woning, maar gas is ook veelal de basis voor koken. Gas heeft dan ook een grote invloed op jouw energierekening. Het kost namelijk veel energie om zowel het water als de woning te verwarmen, het is dus verstandig om te investeren in een goede, maar bovenal betrouwbare, zuinige gasinstallatie. Op deze manier ben je niet alleen verzekert van voldoende gas, je zal het ook terug zien op de energierekening. Je bent aanzienlijk minder voor de energie.

Onze werkwijze

Samen ontwerpen we jouw ideale situatie.

De adviesfase is een van de belangrijkste fases. Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen we niet alleen aan jouw wensen voldoen, maar kunnen we je ook deskundig begeleiden bij het maken van keuzes.

01

Wij gaan aan de slag met jouw waardevolle installatie.

Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de installatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd in overleg met jou. Op deze manier heb jij hier zo min mogelijk hinder door.

02

De oplevering vindt plaats.

Je bent verzekert van een betrouwbare, efficiënte en veilige werking van jouw installatie. Bij oplevering is jouw volledige installatie vakkundig volgens de veiligheidsnormen gemonteerd.

03