Loodgieterswerk

De specialist in loodgieterswerk.

NIMIT is jouw installateur

Loodgieterswerk

Lekkage in huis, wat nu?

Bij een lekkage in jouw huis is het belangrijk om onderstaande maatregelen direct te nemen. 

  • Draai de hoofdkraan dicht;
  • Neem direct zelf maatregelen om waterschade te beperken;
  • Maak foto’s van de schade;
  • Bel jouw verzekeraar;
  • Achterhaal de oorzaak van de lekkage;
  • Bel een loodgieter voor reparaties.

Ben ik verzekerd?
Het kan soms nodig zijn dat er gesloopt moet worden in het huis of dat er zoveel waterschade is ontstaan aan de muren, plafonds, vloeren en meubels dat er veel kosten bij gepaard gaan. Of je alle kosten voor het verhelpen van de lekkage en de gevolgschade aan jouw huis en spullen vergoedt kunt krijgen, is afhankelijk van je verzekering en het pakket dat je heeft afgesloten. Er moet sprake zijn van onvoorziene omstandigheden en het waterlek mag niet jouw eigen schuld zijn. Gevolgschade, zoals een kapotte houten vloer, wordt meestal vergoedt uit je inboedelverzekering.

Spoor het lek op
Het is belangrijk om te weten waar het lek vandaan komt. Lekkages aan het plafond zijn vaak het gevolg van lekkende leidingen, lekkende dakbedekking of van lekkages in de badkamer. Het opsporen van deze lekken brengt vaak hak- en breekwerk met zich mee. Lekdetectie biedt hierbij uitkomst: hierbij traceren we het lek in het plafond zonder te hoeven slopen. Je krijgt vervolgens van ons een rapport. Hierna kan de loodgieter gericht aan het werk.

Bel NIMIT voor reparatie
Nadat het lek is opgespoord kun je het beste zo snel mogelijk een professional inschakelen om het lek te verhelpen.

Je kunt wel zeggen dat loodgieterswerk een vak apart is, het is en blijft specialistenwerk. We hebben het bijvoorbeeld over het aanbrengen of vervangen van water- en gasleidingen of de hemelwaterafvoer. Het zijn werkzaamheden die wij jou graag uit handen nemen. Ben jij op zoek naar een professioneel loodgietersbedrijf werkzaam in Nijmegen en omgeving? Wij nemen iedere opdracht aan of het nu gaat om een grootschalig nieuwbouwproject, voor een bedrijfspand of jouw woning.

Loodgieterswerkzaamheden bestaan uit alles wat te maken heeft met water, gas, riolering, sanitair, lood, zink en koperwerk. Het onderhouden, repareren, aanpassen en vernieuwen van jouw water-, gas- of vuilwaterafvoerinstallatie. Het is belangrijk om een schone, veilige, maar bovenal een gezonde werk- en woonplek te creëren. Bij een gezonde werk- en woonomgeving komt geen legionella kijken. Legionella bevindt zich in waterleidingen, wat zomaar in het drinkwater terecht kan komen. Dit moet je te allen tijde proberen te voorkomen. De blootstelling met legionella kan leiden tot een gevaarlijke infectie. Als specialist in loodgieterswerk zorgen wij voor zowel bestaande als nieuwe waterleidingen. Doormiddel van onze kennis realiseren bij de perfecte oplossing voor jouw huidige installatie.

Lekkages

Heb jij een lekkende goot, een lekkende kraan of zit er iets verstopt? Lekkages worden vaak pas later zichtbaar. Wat vervelend is van een lekkage, is dat het niet altijd precies bij zichtbare plek of vlek lekt.

Het is belangrijk om een lekkage niet te lang zijn gang te laten gaan, trek dus tijdig aan de bel. Het kan namelijk overal doorheen werken of vervelende schade veroorzaken.

Sanitair

Tot de loodgieterswerkzaamheden behoort ook alles wat te maken heeft met sanitaire voorzieningen. Het sanitair vormt voor ons een belangrijk onderdeel van ons aanbod in diensten. Het is een onderdeel van het primaire proces in een woning. Wij kunnen jou van dienst zijn van kleine reparaties op het sanitair gebied tot het compleet renoveren of nieuw aanleggen van jouw badkamer, toilet of keuken. Alle sanitaire toestellen, zoals kranen, closetcombinaties, baden, douchebakken, wastafels en apparatuur worden door onszelf geïnstalleerd.

Wij zorgen ervoor dat al het sanitair goed gemonteerd en geïnstalleerd wordt door een van onze ervaren monteurs. Daarbij zorgen wij er natuurlijk ook voor dat alle leidingen goed aansluiten en alles netjes is afgewerkt en is weggewerkt. Onze werkzaamheden zorgen voor een betere woon- of werkomgeving. Daarbij is vakmanschap kenmerkend voor NIMIT installatietechniek. Bij iedere klus gebruiken we hoogwaardige materialen.

Kwalitatief, hoogwaardig werk
Alle kennis die een loodgieter nodig heeft om zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren, hebben wij in huis. Onze medewerkers zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en passen deze indien mogelijk toe om jou optimaal van dienst te zijn. Klantvriendelijkheid en een persoonlijke aanpak staan bij ons voorop. Wij denken graag met onze klanten mee. Wij staan klaar voor zowel particulieren als grootschalige bedrijven. Wij durven jou de garantie te geven op een goed eindresultaat en een uitstekende service.

Wil jij meer weten over onze loodgieterswerkzaamheden of de andere diensten die wij jou kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden.

Onze werkwijze

Samen ontwerpen we jouw ideale situatie.

De adviesfase is een van de belangrijkste fases. Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen we niet alleen aan jouw wensen voldoen, maar kunnen we je ook deskundig begeleiden bij het maken van keuzes.

01

Wij gaan aan de slag met jouw waardevolle installatie.

Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de installatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd in overleg met jou. Op deze manier heb jij hier zo min mogelijk hinder door.

02

De oplevering vindt plaats.

Je bent verzekert van een betrouwbare, efficiënte en veilige werking van jouw installatie. Bij oplevering is jouw volledige installatie vakkundig volgens de veiligheidsnormen gemonteerd.

03