Waterinstallaties

De specialist in waterinstallaties.

NIMIT is jouw installateur

Bij het renoveren of verbouwen van jouw keuken of badkamer kan het zijn dat de waterinstallatie aangepast of vernieuwd moet worden. Daarbij is het van belang rekening te houden met bepaalde factoren. Bijvoorbeeld de keuze voor het leidingmateriaal en de optimale doorsnede van de leidingen, voor bijvoorbeeld de juiste waterdruk.

Wij kunnen niet zonder water. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dagelijks verbruikt een mens tot wel 120 liter drinkwater. We hebben het dan over douchen, drinken, in bad, zwemmen, eten bereiden, naar het toilet gaan, maar ook bij het wassen van de auto. Drinkwater is wel één van de bekendste soorten water. Met drinkwater moeten we zo efficiënt en zuinig mogelijk omgaan, om gezond te blijven. Een drinkwaterinstallatie moet professioneel gedimensioneerd en geïnstalleerd worden.

Het drinkwater wat bij jou uit de kraan komt, zal opgepompt worden in een waterwingebied van jou uit de buurt. Het opgepompte drinkwater moet eerst gezuiverd worden volgens de wettelijke eisen. Dit doet de waterleidingmaatschappij, zij zorgen ervoor dat het drinkwater wat uit jouw kraan stroomt van uitermate hoge kwaliteit is.

Legionella

Wanneer deze bacterie in jouw waterleiding wordt geconstateerd is er niet direct reden tot paniek, zodra het maar een veilige hoeveelheid legionella is. Het water moet dan regelmatig onder de 20 °C graden en boven de 60 °C leven. Op deze manier kan de bacterie zich niet verdubbelen en heeft het geen schijn van kans om te overleven. De bacterie groeit het beste wanneer de temperatuur van het water tussen de 25 °C tot 60 °C leeft. Het is daarom essentieel om het waterleidingsysteem volgens de geldende eisen aan te leggen. Hiervoor zijn wij in het bezit van alle kennis om een veilige waterinstallatie aan te leggen in jouw woning.

Circulatiesysteem

Om ervoor te zorgen dat het water de tempratuur krijgt die nodig is om legionella te voorkomen, kan er een circulatiesysteem worden aangelegd. Dit systeem zorgt ervoor dat het warmte tapwater continu door een ringleiding stroomt door middel van een tapwaterpomp, met een retourthermometer van 60 °C.

Een goede aanvoer en afvoer van water in jouw woning is van groot belang. Dit vergt vakkundig, goed verbonden leidingwerk met oog voor detail. Zodat jij zorgeloos kunt genieten van zowel koud als warm water. Of het nu gaat om een nieuw aan te leggen drinkwatersysteem, een nieuw tappunt of een lekkage onze vakmensen bieden jou de oplossing. Het aanleggen van een waterinstallatie is een klus voor een specialist. Bij NIMIT installatietechniek werken wij met de nieuwste technieken en materialen. Voor het nu gaat om een nieuwbouw of verbouw er is altijd een oplossing voor het leidingwerk in jouw woning.

Onze werkwijze

Samen ontwerpen we jouw ideale situatie.

De adviesfase is een van de belangrijkste fases. Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen we niet alleen aan jouw wensen voldoen, maar kunnen we je ook deskundig begeleiden bij het maken van keuzes.

01

Wij gaan aan de slag met jouw waardevolle installatie.

Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de installatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd in overleg met jou. Op deze manier heb jij hier zo min mogelijk hinder door.

02

De oplevering vindt plaats.

Je bent verzekert van een betrouwbare, efficiënte en veilige werking van jouw installatie. Bij oplevering is jouw volledige installatie vakkundig volgens de veiligheidsnormen gemonteerd.

03