Riolering

De specialist in riolering.

NIMIT is jouw installateur

Riolering

Wat te doen bij een ontstopping?

Wat moet je doen als je gootsteen verstopt zit? Wanneer het water niet meer wegloopt of de gootsteen stinkt is dat de herkenning dat de gootsteen verstopt zit.

Wat heb je nodig?

  • Plopper
  1. Plaats de plopper over de afvoer in de gootsteen. Zorg dat het gehele afvoerputje is afgedekt.
  2. Door met de plopper een duwende en weer trekkende beweging te maken zuigt u de afvoer vacuüm en trekt u vervolgens aan de verstopping.
  3. Herhaal deze beweging enkele malen
  4. Door de trekbeweging moet de verstopping vrijkomen.

Is de verstopping nog niet verholpen? Probeer dan de volgende methoden:

Kijk dan naar ontstoppingsmiddelen. Kies voor een biologisch ontstoppingsmiddel en gebruik dit niet te vaak. Dergelijke middelen kunnen de afvoer namelijk aantasten. Wat je ook kunt proberen is de gootsteen ontstoppen met soda en azijn: giet een hand vol soda met een kopje water door de afvoer. Giet hierna een beetje azijn door de afvoer. Let op! Dit gaat bruisen, zo creëer je een eigen ontstoppingsmiddel. Laat het mengsel een kwartier intrekken om vervolgens na te spoelen met een ruime liter heet water.

Niet alleen voor het aanleggen van de riolering ben jij bij ons aan het juiste adres, maar ook voor het verleggen van de riolering en de aansluiting op de gemeentelijke riolering verrichten wij voor jou. Wij zijn de specialist in rioolwerkzaamheden. Welke riolering jij in huis hebt is afhankelijk van twee soorten namelijk gescheiden riolering en gemengde riolering. Bij een gescheiden riolering wordt het afvalwater en het regenwater gescheiden afgevoerd. Bij een gemengde riolering wordt dit precies andersom gedaan. Het vuile afvalwater wordt afgevoerd in één buis met schoon water. Hierdoor is de kans dat jouw riool zal overlopen groter, dan wanneer je een gescheiden riolering hebt.

Hemelwaterafvoer

Je bent zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hemelwater vanuit jouw dakgoot of regenpijp. Je mag dan ook zelf bepalen waar je het naar afgevoerd wilt hebben, dit kan gemakkelijk afgevoerd worden naar de bodem, maar ook naar het oppervlaktewater. Het is niet de bedoeling dat het afgevoerd wordt naar het vuilwaterriool, hier heb je helaas niet altijd invloed op. Er zijn vijf manieren om het regenwater op een gemakkelijke manier goed af te voeren.

– Via de watergoot;
– Het water laten vallen in een regenton;
– Het water kan afgevoerd worden in de tuin, bijvoorbeeld in het gras. Via het gras loopt het water gemakkelijk de grond in;
– Je kunt een hydroblob plaatsen.

Verstopt riool

Het is natuurlijk beter om een ontstopping te voorkomen, dan te genezen. Kijk dus uit met wat je in het riool stop of gooit. Vooral frituurvet, bakolie of vette jus zijn vaak vervelende boosdoeners. Gooi de afgekoelde vetten terug in de oorspronkelijke verpakking. Een goedwerkend riool is belangrijk voor de gehele volksgezondheid.

Een ontstopping van het riool is een vervelende situatie. De eerste gevolgen van een mogelijke verstopping zijn een borrelende afvoer van de gootsteen, toilet of douche. In hele ernstige gevallen kan het voorkomen dat het water in de afvoeren omhoog komt. Dat zal dan gebeuren wanneer het hard regent. Jij bent verantwoordelijk voor de ontstopping en voor het nemen van de juiste maatregelen binnen jouw woning. Het tegengaan van een ontstopping kun je doen op verschillende manieren. Je kunt het tegengaan met een ontlastconstructie, zoals een schrobputje buiten in de tuin. Het water loopt dan via deze constructie in de voortuin of op het trottoir. Op deze manier neemt de wateroverlast in jouw woning af.

Een verstopping zit in een klein hoekje. Heb je toch last van een verstopping? Samen met onze partners helpen wij jou graag van de verstopping af.

Onze werkwijze

Samen ontwerpen we jouw ideale situatie.

De adviesfase is een van de belangrijkste fases. Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen we niet alleen aan jouw wensen voldoen, maar kunnen we je ook deskundig begeleiden bij het maken van keuzes.

01

Wij gaan aan de slag met jouw waardevolle installatie.

Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de installatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd in overleg met jou. Op deze manier heb jij hier zo min mogelijk hinder door.

02

De oplevering vindt plaats.

Je bent verzekert van een betrouwbare, efficiënte en veilige werking van jouw installatie. Bij oplevering is jouw volledige installatie vakkundig volgens de veiligheidsnormen gemonteerd.

03